Назад

БТПП участва в първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, организирано от служебния кабинет

Палатата изразява своята принципна подкрепа за изложените от МТСП приоритети, като поставя акцент върху балансирано развит единен европейски пазар на труда


Под председателството на вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. „Българска търговско-промишлена палата (БТПП) оценява в положителна насока подновяване дейността на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС)“. Това заяви председателят на Палатата, който взе участие в срещата. Заседанието на съвета е първото по време на управлението на служебното правителство. В него взеха участие служебният вицепремиер Деница Златева, служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

С материалите на МТСП може да се запознаете ТУК.

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев представи приоритетите на ръководеното от него министерство по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Договорено бе участниците в НСТС да добавят теми, чието обсъждане предстои, в работната програма на НСТС в мандата на служебния кабинет.

Дневният ред на НСТС:

1.ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРИОРИТЕТИ НА МТСП ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕС

2.РАБОТНА ПРОГРАМА НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

БТПП изразява своята принципна подкрепа за изложените от МТСП приоритети, като поставя акцент върху балансирано развит единен европейски пазар на труда чрез:

Стимулиране на транснационалната трудова мобилност за преодоляване на дисбалансите в търсенето и предлагането на работна сила с определена квалификация в ЕС като цяло.

Становището на Българската търговско-промишлена палата може да видите ТУК.

 

 

 


01.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад