Назад

Представителите на АОБР проведоха среща със служебния министър-председателПредставителите на Асоциацията на организациите на българските работодатели проведоха среща със служебния министър-председател Огнян Герджиков.
 
В рамките на разговора беше засегната темата за осигуряването на квалифицирани кадри за икономиката, както и мотивацията на младите хора след завършване на образованието си да продължат професионалното си развитие в България. Като положителна стъпка бяха изтъкнати дуалната система и взаимодействието на бизнеса с висшите учебни заведения в страната.
Асоциацията представи пред министър-председателя приоритетите си за настоящата година. По друга поставена от тях тема – за минималната работна заплата, премиерът Огнян Герджиков увери, че се работи по механизъм за нейното определяне.
 
 Служебният кабинет гарантира, че работи активно в интерес на намаляването на административната тежест.
 

На срещата присъстваха служебният министър-председател, Гълъб Донев, служебният министър на труда и социалната политика,  Николай Денков, служебен министър на образованието и науката, Теодор Седларски, служебем министър на икономиката и членове на Политическия кабинет на министър-председателя, представители на АОБР:

- Г-н Васил Велев - председател на УС на АИКБ;

- Г-н Румен Радев - зам.-председател на УС на АИКБ;

- Г-жа Милена Ангелова - главен секретар на АИКБ;

- Г-н Камен Колев - зам.-председател на БСК;

- Г-н Васил Тодоров - главен секретар на БТПП;

- Г-н Евгени Евгениев - член на ИС на БТПП;

- Г-н Тодор Табаков - член на ИС на БТПП;

- г-жа Боряна Манолова –  член на УС на КРИБ;

- г-н Николай Вълканов –  член на УС на КРИБ;

- г-жа Румяна Георгиева – парламентарен секретар на КРИБ.

 


24.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад