Назад

Обсъдени бяха двустранните търговско-икономически отношения между България и Украйна

На 15 март в БТПП ще бъдат представени последните новости в икономиката на Украйна


Новоназначеният търговски съветник към Посолството на Украйна в България - Рустам Аждар и Антон Щербатюк, първи секретар към Посолството, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата – Цветан Симеонов.

Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на двустранните търговско-икономически отношения между България и Украйна.

Като реална възможност за разширяване на съществуващия потенциал, бе дискутирано провеждането на мероприятие в БТПП относно последните новости в икономиката на Украйна и стимулите, които предлага правителството на потенциалните инвеститори. Презентацията ще се състои на 15 март 2017г. /сряда/ в Палатата, в сътрудничество с Послоството на Украйна и Българо – украинската индустриална камара. БТПП ще информира допълнително за програмата на бизнес презентацията.

Г-н Аждар сподели, че обмисля провеждането на подобни мероприятия в Хасково, Варна и Бургас, а г-н Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства за организирането им чрез регионалните палати в споменатите градове.

Фирмите, които проявяват интерес за участие в презентацията, могат да се свързват с: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел. 02/ 4117 494, 02 8117 421, или на e-mail: m.markova@bcci.bg


01.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад