Назад

Новоназначеният СТИВ на България в Шанхай посети БТПП

Г-н Джатев информира БТПП за приетите новости в правната норма в Китай относно улесняването на вноса на млечни продукти от България

Костадин Джатев, новоназначен СТИВ към Посолството на България в Шанхай, Китай посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Г-н Симеонов запозна г-н Джатев с частта от допитване, касаещо региона за който ще отговаря той, извършено от Палатата, с цел проучване намеренията на фирмите за разширяване на дейността им зад граница през 2017 г. Председателят на БТПП подчерта, че за анкетираните от азиатските страни най-предпочитана за делови посещения е именно Китай (25 %).

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между БТПП и сродните й организации в Китай. Представени бяха системата на Палатата и услугите в полза на бизнеса - съдействието на чуждестранни фирми при участие в панаири и изложби, съдействие при намиране на потенциални партнъори, изработването на секторни анализи, дейността на Арбитражния съд при БТПП и др.

От своя страна г-н Джатев информира за приетите новости в правната норма в Китай относно улесняването на вноса на млечни продукти от България. Заинтересованите от китайския пазар български компании могат да се обръщат към г-н Джатев на имейл: k.djatev@mi.government.bg  или към дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП на имейл: irelations@bcci.bg


26.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад