Назад

Председателят на БТПП присъства на официална церемония по награждаването „Иновация в действие“ 2016

Посланикът на Кралство Белгия връчи първата награда на младия иноватор


Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на официална церемония, по време на която бяха обявени победителите в третото издание на инициативата „Иновация в действие“ 2016, организирана от „Солвей Соди“ АД. За първа година тя се провежда с основната подкрепа на „Аурубис България“ АД.

Големият победител за 2016 г. е Христина Христова, с проект „Социална мрежа за земеделски производители“ представлява създаването на платформа за лесна и бърза комуникация, чрез която земеделците ще информират пчеларите онлайн, когато предприемат третиране на медоносните култури. С неговото осъществяване се предлага решение на глобалния проблем, свързан с измирането на пчелите, в следствие на използването на пестициди. Наградата, която печели Христина Христова е участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2017 г. Тя беше връчена лично от Н.Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия в България.

Кои са спечелилите второ и трето място може да разберете ТУК.

Официални гости на събитието бяха дипломати, представители на браншовите организации, бизнеса и държавните институции. През 2016 г. в академия „Иновация в действие“ участие взеха над 210 млади хора от България и чужбина. От тях 105 бяха избрани да участват в сесиите онлайн и в градовете София и Варна.


27.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад