Назад

Нека да бъде осигурена приемственост във властта, стабилност в управлението, а от там и в икономиката на страната

Обръщение на Палатата във връзка с предсрочните парламентарни избори


ОБРЪЩЕНИЕ

от

БЪЛГАРСКАТА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА

до политическите сили, държавните институции и гражданите

Уважаеми сънародници,

Проведените избори за президент на Република България доведоха до оставка на правителството и вероятно предсрочни избори.

Българската търговско-промишлена палата приветства намеренията на президента г-н Росен Плевнелиев, демонстрирал готовност да осигури гладко предаване на властта на новоизбрания президент – г-н Румен Радев. Бихме желали техният пример да бъде последван от политическите сили, които да се придържат към трезво и зряло държавническо поведение и осигуряване на нормален преход.

Приветстваме и своевременното сезиране на Конституционния съд от страна на Президента, което би трябвало да даде пълна яснота за чисто техническата страна на прехода в управлението при изтичащ мандат на Държавния глава и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

Изразяваме надежда, че в рамките на консултациите между сегашния и новоизбрания президент, както и между парламентарно представените политически сили ще бъде сформирано компетентно и дейно служебно правителство, което ще осигури приемственост в работата на изпълнителната власт и ще успее да проведе коректни избори и България да защити репутацията си на устойчива демокрация.

Разчитаме, че работата на Народното събрание, особено в частта за приемането на бюджета няма да се отклони от приетата вече рамка. Не желаем да бъдат допуснати отклонения, които ще попречат на тези, които са спечелили доверието на избирателите да го реформират (бюджета) в съответствие с приоритетите, заради които са получили подкрепата на избирателите.

Нека да бъде осигурена приемственост във властта, стабилност в управлението, а от там и в икономиката на страната.

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БТПП


16.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад