Назад

БТПП присъства на официалното откриване на Конференцията по случай Световен ГИС Ден 2016

Тенденции в развитието на ГИС технологиите, световни добри практики и успешни ГИС проекти в различни сфери

Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на официална церемония по откриване на Световен ГИС Ден 2016 в България.  По време на Конференцията по случай Световния ден на Географските информационни системи ще бъдат обсъдени тенденции в развитието на ГИС технологиите, световни добри практики и успешни ГИС проекти в различни сфери, гледни точки и виждания на водещи експерти.

Присъстващите имат възможността да станат свидетели на специализирани решения за нуждите на инженерната инфраструктура, да се запознаят с приложението на ГИС за нуждите на околна среда, в това число за мониторинг на Черно море в реално време и картиране на районите с риск от наводнения с използване на дрон, да се запознаят с най-новите функционални възможности на ЕСРИ ГИС платформата и да разберат как най-ефективно те могат да се използват.

ГИС технологиите подпомагат институциите, отговорни за осигуряване на национална сигурност и съдействат в борбата с миграционната вълна в Европа. Чрез ГИС може да се постигне ефективна двупосочна комуникация, повишавайки нивото на събраните данни и предоставяните услуги

С подробната програма на събитието може да се запознаете ТУК.


16.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад