Назад

Среща с представител на ЕКСПО 2017 - Астана Казахстан

България е стратегически партньор на Казахстан

Рапил Жошъбаев, комисар на Международното специализирано изложение ЕКСПО 2017 „Енергия на бъдещето” в Астана, Казахстан проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В разговорите участва и г-н Темиртай Избастин, управляващ Посолството на Република Казахстан в София.

Представена беше работата на изцяло дигитализирания Арбитражен съд към БТПП, дейността на GS1 България, както и успешното партньорство на Палатата в международни организации, в частност – в Международната търговска палата (със седалище Париж). Изтъкнато бе и постижението за Палатата - официалното й акредитиране от Международната търговска камара в Париж за издаването на електронни сертификати и други външнотърговски документи в групата на първата дузина - 11 палати в света.

Г-н Жошъбаев подчерта, че България е стратегически партнъор на Казахстан. Гостите заявиха, че виждат голям потенциал в логистиката и транспорта на стоки между двете държави. На ЕКСПО 2017 се придвижда да бъде изграден общ изложбен павилион на страните от ЕС, където България ще има изключителната възможност да участва заедно с всички страни от ЕС. Приключва изграждането на 5 звезден хотел за гостите на събитието.

Потвърдили участие с изложбени площи са следните държави: Франция, Германия, Турция, Великобритания и Гърция. Общата бройка е 106 страни, 17 международни организации. Правителството на Република Казахстан разглежда възможността за въвеждане на безвизов режим за гражданите на Република България от 1.01.2017 г.

Предвидено е провеждането на около 3000 различни мероприятия. В програмата са включени тематични конференции, свързани със системи и оборудване за слънчева и вятърна енергия. Япония, Германия  и Швеция ще представят най – новите тенденции в автомобилостроенето. Ще се представят и най – новите тенденции при изграждането и сигурността при атомните електроцентрали. По време на срещата в БТПП бе констатирано, че до момента е извършена огромна и впечетляваща работа по организацията и предстоящото провеждане на ЕКСПО 2017 в Астана. За повече информация и заявки за участие -   https://expo2017astana.com/en/

 


16.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад