Назад

Цветан Симеонов: Държава без силна армия и добра индустрия не може да разчита на сериозни международни партньорски отношения

БТПП участва в Международна конференция „ИНОВАЦИИ &СИГУРНОСТ - Коопериране в иновациите и сигурността – Изток – Запад”

БТПП участва в Трета Международна Конференция на тема „ИНОВАЦИИ и СИГУРНОСТ”, организирана от сдружение „Клуб Отбранителна Индустрия“.

„Палатата подкрепи известното увеличение на бюджета за отбрана и сигурност. Ние считаме, че държава без силна армия и добра индустрия не може да разчита на сериозни международни партньорски отношения“. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на приветственото си слово. Той отбеляза, че модерни и важни за обществото теми, свързани с иновации, киберсигурност, са намерили място в програмата. Цветан Симеонов  изказа благодарност за това, че ще бъде обсъдено и доброто сътрудничество в Германия между търговските палати и армията, тъй като само с общи усилия могат да се постигнат високи резултати.

По неговите думи оползотворяването на допълнителните средства по линия на бюджета, може да се използва за проекти, свързани с модернизиране работата на учени в сектора, технологични решения, съпътстващи военни програми. „Имате пълната подкрепа на БТПП в посока да се работи, за да бъде защитена достойно отбранителната индустрия. Българо – израелската палата също работи активно, за да бъде разширено сътрудничеството в тази област“, подчерта председателят.

„Вярвам, че високотехнологичното сътрудничество може да допринесе за нови успешни измерения на българската отбранителна индустрия, за да заеме тя отново подобаващото си място и да постига добри резултати“, заключи Цветан Симеонов.

Международната конференция се провежда на 9-10-11 ноември 2016 г. в София, Централен Военен Клуб. В нея участва председателят на Израело - българската търговска палата Джеки Аруети. Доклад по време на конференцията изнесе председателят на Българо - израелската палата Христо Попов.

По време на събитието са предвидени срещи – дискусии на лидерите в иновациите, машиностроенето и кибер сигурността от Запада, Европа и Изтока.

Конференцията е полезна за всяка компания от отбранителната и гражданската индустрия, машиностроенето, ИКТ сектора, иновациите, сигурността и кибер сигурността, старт-ъп компаниите.

С програмата на конференцията може да се запознаете ТУК.

 


09.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад