Назад

БТПП участва в конференция „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2016“Главният секретар на БТПП Васил Тодоров участва в Конференцията „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2016“. В своето експозе той посочи, че в областта на здравословните и безопасни условия на труд има огромен брой нормативни актове, наредби, правилници, в които фирмите трудно се ориентират и често остава неясно как да спазят всички нормативни изисквания.  Това създава бюрократични пречки и предпоставки за корупционни практики.

Палатата нееднократно е настоявала за кодификация на уредбата, събирането  в един или няколко нормативни акта на полезните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, за улеснение и на работодателите, и на служителите, категоричен бе Васил Тодоров.

Главният секретар на БТПП изрази убедеността си, че в заключителния документ от конференцията ще бъдат представени конкретни предложения за подобряване условията на труд, като се ангажира полезните от тях да бъдат представени от национално представителните работодателски организации пред институциите, с цел защита интереса на бизнеса.

На конференцията „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2016“ присъстваха представители на водещите промишлени предприятия в страната, технологични и инженерингови компании, от работещи в индустриалния сектор и в сферата на околната среда и устойчивото развитие, както и специалисти в областта на осигуряването на здравословна и безопасна работна среда, от представители на образователни и научни организации и държавни институции и др.

 


13.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад