Назад

Китайска делегация от провинция Гуандонг посети БТПП

Китайски бизнесмени проявяват интерес за сътрудничество с български фирми в няколко области

Китайска делегация от провинция Гуандонг проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В нея от китайска страна участваха д-р Ли Инг – вицепрезидент на Южния клон на Пекинския университет и професор в Института за дигитализация на Гуандонг, Хе Бинг, представител на Радио - мониторинг център на Гуандонг и Доминик Шмид, представител за Европа на компанията “Qi Biotech Limited”.

Г-н  Инг представи информация за провинция Гуандонг, пета по големина в Китай и с около 100 милиона жители. Интересите за съвместно сътрудничество към България са в областта на информационните технологии, автомобилната индустрия, селското стопанство и телекомуникациите.

Цветан Симеонов представи пред гостите добрите възможности за инвестиции в България, като подчерта, че корпоративният данък тук е най-нисък в сравнение със страните в ЕС. Председателят увери, че БТПП ще съдейства при намирането на надеждни бъдещи партньори за китайските компании. Гостите получиха и комплект документи за регистрация на представителство в БТПП.

 


06.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад