Назад

Предстои българо – алжирски бизнес форум в София

Съветникът по външните работи към Посолството на Алжирската демократична и народна република разговаря с председателя на БТПП

Г-н Слиман Белхаддад, съветник по външните работи към Посолството на Алжирската демократична и народна република, проведе разговор с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

На срещата присъства и Емил Макаров, представител на фирмата „Makarov & Sons“. Сред обсъдените теми бяха актуалното състояние на търговските отношения между България и Алжир, възможностите за развитие на по-силни икономически връзки, както и иницитивите за съдействие при организирането на бизнес мероприятия и срещи.

Във връзка с това г-н Белхаддад благодари за съдействието на Палатата относно организирането на бизнес форум. Той информира, че Дружеството за приятелство България–Алжир, в сътрудничество с Посолството на Алжир, ще организира събитието, което ще се проведе между 23-25 ноември т.г. в хотел „Легенди“, София. Очаква се форумът да събере на едно място български и алжирски компании. Алжирската бизнес делегация ще се състои от представители на следните сектори:

  • Енергетика;
  • Фармацевтика;
  • Земеделие;
  • минно дело и рудодобив;
  • водоснабдяване и мениджмънт на водите (пречиствателни станции, водоснабдяване и канализация, водна енергетика).

При желание за участие и за повече информация, заинтересованите компании могат да се свържат с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на телефон 02 8117 497 или по електронна поща на v.velichkov@bcci.bg


06.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад