Назад

БТПП изрази готовност за съдействие на Посолството ни в Тунис при търговски запитвания, бизнес делегации, форуми

Новоназначеният посланик на България в Тунис – Славена Гергова посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата - Цветан Симеонов.

Мисията в Тунис ще отговаря и за Либия. Поради липсата на служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството ни в Тунис, Симеонов представи детайлна информация за дейността на БТПП и услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса, независимо от националността на инвеститора -http://www.bcci.bg/bcci-services.html.

Председателят на Палатата представи членството на БТПП в международни организации и предостави последните издания на БТПП – „България в цифри“ и „ТОП 100 на водещите фирми в българската икономика“, които представят важна икономическа информация за страната ни.

Потвърдена бе готовността на БТПП за съдействие на Посолството ни в Тунис при търговски запитвания относно намирането на партньори, организирането на бизнес делегации, форуми и презентации.

Той представи и сътрудничеството на БТПП с партньори от Тунис, като акцентира, че Палатата е разменила проект на Споразумение за сътрудничество с ТПП на Тунис, който да замени Споразумението, подписано през 1996 г.

Едно успешно сътрудничество с Тунис и укрепването на икономиката на тази страна, би подействало насърчително за останалите арабски страни в Средиземноморския регион. Това би помогнало за смекчаване на мигрантския поток и би предизвикало стимули за гражданите на тези страни да вложат усилията си в подобряване състоянието на своите държави.


16.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад