Назад

Недостатъчно ефективната европейска администрация и високите разходи за европейската интеграция се посочват от бизнеса като основни причини за Брекзит



Недостатъчната ефективност на европейската администрация и високите разходи за участие в европейската интеграция са сред основните причини за Брекзита, които членовете на Българската търговско-промишлена палата посочват в анкета на тема "Великобритания - излизане от ЕС". Анкетата е проведена в периода 28 юни – 1 юли т.г.

Като причини за Брекзита се посочват английският консерватизъм, прекият контакт с руския пазар, несправянето с емигрантите, манипулация на общественото мнение чрез публикацията на полуистини и популистката пропаганда в политиката. Членовете на БТПП считат, че е възможен и сценарий за излизане на отделни държави от Обединеното кралство.

Преобладаващата част (90%) от анкетираните фирми смятат, че трябва да бъдат потърсени решения за промени в рамките на самия Европейски съюз.

46% от фирмите признават, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС няма да се отрази на бизнеса им, тъй като те не поддържат търговски отношения с британски фирми. За 27% от анкетираните това ще се отрази негативно на бизнеса им, а 20 на сто не очакват значителен резултат, макар и да търгуват с фирми от Великобритания.

С подробните резултати от анкетата можете да се запознаете ТУК


06.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад