Назад

Среща с новоназначения посланик на България във Финландия



Новоназначеният посланик на България във Финландия Мартин Иванов посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Целта на срещата бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на възможностите за разширяване на двустранните търговско-икономически отношения между България и Финландия.

Гостът бе запознат с базите данни на БТПП и услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса. Акцентирано бе върху предимствата на Арбитражния съд, възможностите за проверка на надеждността на фирмите и др. Предоставени бяха материали относно партньорите на БТПП във Финландия, както и брошурите на БТПП – „България в цифри“ и „ТОП 100 – фирми, водещи в българската икономика“.

Председателят на Палатата препоръча среща с Българо-скандинавската търговска камара, както и осъществяване на контакти с Централната търговска палата на Финландия. Той изрази готовност за съдействие при организиране на предстоящи бизнес делегации, панаири и изложения.

Посланик Иванов сподели, че има неизползван потенциал за развитие на двустранната търговия и се надява да нараснат финландските инвестиции в страната ни.


30.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад