Назад

БТПП отличи с почетен диплом посланика на Япония Такаши Коидзуми

БТПП отличи с почетен диплом посланика на Япония в България Н.Пр.г-н Такаши Коидзуми по повод приключването на мандата му в София. Отличието връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на състоялата се среща в Палатата с посланик Коидзуми.
 
Посланик Коидзуми е в България от есента на 2012 г. и по време на мандата му БТПП осъществи редица събития с подкрепата на посолството на Япония в София. Сред тях са организиране на бизнес делегация до Токио, придружаваща министъра на икономиката, няколко лекции и семинари, традиционни срещи и представяния на завършилите Токайския университет в България.
 
Председателят на БТПП изтъкна приноса на посланик Коидзуми за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Япония, подкрепата му към дейността на  Българо-японския икономически съвет, както и за оказваното съдействие за развитие на културните и образователни дейности.
 
Цветан Симеонов благодари на посланик Коидзуми за отличното сътрудничество през последните три години и подчерта, че вратите на БТПП са винаги отворени за бъдещи инициативи и съвместни дейности с цел подкрепа на бизнеса от България и Япония.

21.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад