Назад

Продължава деловото посещение на председателя на Палатата в Тайван



Български вина са представени на изложението FOOD TAIPEI

Продължава деловото посещение на председателя на Палатата в Тайван с поредица от срещи на изложението FOOD TAIPEI. Организирано по формулата 5 в 1 то включва специализираните изложения: Foodtech & Pharmatech Taipei, Taipei Pack, Taiwan HORECA and Halal Taiwan. Това най-мащабно събитие в Азия за хранително-вкусова промишленост и за съпътстващи я дейности събира рекорден брой изложители – 1642 от цял свят. Сред тях има и българска фирма. Кръстю Недялков, управител на фирмата, сподели, че повече от 12 години е на пазара в Тайван. Отворил е български ресторант с кулинария и обслужване от много висока класа, а също е представител на няколко български винарски изби.

На територията на изложението Цветан Симеонов разговаря с фирми от ИТ-сектора, които търсят партньори в България, включително за аутсорсинг.

Предвид характера на изложението, най-многобройни бяха установените контакти с фирми за храни и напитки и машини за тяхното производство. Има конкретни запитвания за български вина и за технологии за българско кисело мляко, включително лиценз за Тайван. 

Проявен е интерес и към български „безизкопни технологии” за изграждане на нови тръбопроводи или рехабилитация на вече съществуващи.

Фармацевтична компания е проявила интерес към партньорство с фармацевтични производители у нас. Запитвания има към туристическия отрасъл, вкл. голф туризъм.

Ако български търговци от горепосочените сектори възнамеряват да работят на тайванския пазар, могат да се свържат с дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02/ 8117 494, E-mail: m.markova@bcci.bg


24.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад