Назад

Министър Лукарски е новият почетен председател на Българо-японския икономически съвет към БТПП



На заседание на Българо-японския икономически съвет към БТПП в съответствие с установената традиция министърът на икономиката Божидар Лукарски официално бе избран за почетен председател на Съвета.

Срещата бе модерирана от зам.– председателя на БЯИС Константин Главанаков.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов приветства участниците отбеляза, че сътрудничеството на Палатата с партньори от Япония е особено важно. Той благодари на Посолството на Япония в България за оказаното сътрудничество през годините, както и на Министерството на икономиката.

Министър Лукарски определи Япония за стратегически партньор на България в Източна Азия и сподели, че в отношенията с Япония трябва винаги да присъства сътрудничество на високо ниво. Той изрази готовността на Министерство на икономиката да окаже необходимата подкрепа за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и азиатската страна.

Н.Пр. Такаши Коидзуми, посланик на Япония в София, поздрави министър Лукарски за новия пост и изрази надеждите си, че това ще доведе до засилване на сътрудничеството с Япония.

Участниците поздравиха официално министъра за поста и пожелаха ползотворна и успешна работа на Съвета в предстоящите инициативи. Сред тях е и посещението на министъра на икономиката в Япония в периода 9-13 май 2016 г.

За повече информация: http://www.sme.government.bg/?p=32193


15.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад