Назад

БТПП и списание „Бизнес Клуб“ разширяват партньорството сиНови идеи за съвместно сътрудничество в полза на малкия и средния бизнес в България обсъдиха Велислав Русев – главен редактор на списание „Бизнес Клуб“, и Цветан Симеонов - председател на БТПП.

Тема на разговора бе и възможността за съвместно организиране на кръгла маса за образованието и дефицита на кадри в ключови професионални сфери, с цел  да се насочи общественото внимание към този сериозен проблем. Статистиката сочи, че близо 870 хил.  българи нито учат, нито работят – 300 хил. от тях са младежи; 41% от учениците над 15 г. са функционално неграмотни; 770 хил. българи са без средно образование.

Работодателите имат сериозен проблем с намирането на хора за ключови позиции. Дефицит се отчита за 190 професии и длъжности, за които е нужно средно образование.

За участие в дискусията ще бъдат поканени членове на БТПП, представители на МТСП, Министерството на образованието и науката, Министерство на икономиката, основни университети, обучаващи кадри за бизнеса, изявени фигури от научната общност от БАН, синдикатите и национално представените работодателски организации.

Основната идея на дискусията е да се продуцират идеи, които да стигнат до най-широк кръг от обществото и компетентни лица, които да предприемат законодателна инициатива за промяна и реформа.

Майският брой на списание „Бизнес Клуб“ ще бъде посветен на темата „Кадри“.

БТПП работи в тясно партньорство с „Бизнес Клуб“  - утвърдена медия на микро, малкия и средния бизнес в България. По време на Националната среща и представяне на списание „Бизнес Клуб“, на която присъстваха представители на бизнеса и на държавните и обществени органи, Палатата получи Благодарствен адрес за подкрепата при осъществяване на проекта за подпомагане на бизнеса и укрепване на икономиката.


11.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад