Назад

Сътрудничество с Българо-китайската търговско-промишлена палата



Проведена бе среща между председателя на Българо – китайска търговско промишлена палата (БКТПП) Лъчезар Динев и председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва Иво Илиев, изпълнителен директор за България на БКТПП.

Лъчезар Динев изказа благодарност за указаната подкрепа от страна на БТПП и регионалните палати от градовете - Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Благоевград - във връзка с инициатива за провеждане на специализирани обучения  - семинари на тема “Как да правим успешен бизнес с Китай? Практически съвети и възможности за ефективно сътрудничество”. Дискутирано бе развитието по откриването на „БЪЛГАРСКИ ДОМ“ – Магазин – шоурум в гр. Шанхай. Повече информация ТУК.

В хода на разговора бяха дискутирани и сферите на туризъм и образовение между Китай и България. Констатирано бе, че в други страни - членки на Европейския съюз - китайски граждани получават туристически визи по улеснен и бърз начин, отколкото в България, което от своя страна пречи за увеличаването на потока на китайски туристи към страната.

БТПП ще окаже съдействие и като цяло подкрепя бъдещите инициативи на  БКТПП.


14.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад