Назад

Редовно годишно заседание на Управителния съвет на БТПП

Управителният съвет на Българската търговско-промишлена палата прие Отчета на Палатата за 2015  г. и утвърди Програмата за дейността на БТПП през 2016 година. Документите бяха приети на проведеното днес, 1 март 2016 г. редовно годишно заседание на Управителния съвет на Палатата.
 
В началото на заседанието си, членовете на Управителния съвет на БТПП почетоха с едноминутно мълчание паметта на Йордан Соколов, почетен член на БТПП и Пейчо Лалев, член на УС на Палатата и дългогодишен председател на Българо-израелската търговско-промишлена палата.
 
Във връзка с дейността на БТПП по облекчаване на условията за бизнес в страната, по време на заседанието бяха обсъдени трудностите, породени от действащите нормативни уредби.
Отчетено бе, че БТПП е постигнала заложените програмни цели и е реализирала заложените финансови планове с положителен резултат. 
 
Сред приетите приоритети за дейността на Палатата за настоящата година са: установяване на представителност на БТПП като работодателска организация; предлагане на он-лайн услуга „Оценка на допустимостта на МСП по Оперативните програми  2014-2020“ и  он-лайн консултации; дистанционно участие на МСП във всички провеждани обучения, чрез използване на съвременни технологични решения “GoToMeeting”; предоставяне на услуги в подкрепа на управлението и развитието на иновации (оценка на иновационния капацитет на МСП чрез инструмента IMP3rove); кандидатстване по обществени поръчки и проекти по европейски програми и др.
 
Програмата на БТПП за 2016 година остава отворена като през годината тя ще бъде актуализирана в съответствие с икономическата ситуация в страната, както и допълвана с идеи и предложения на  партньори на Палатата, на фирми и браншови организации.  
 
В рамките на заседанието бяха официално връчени сертификати за дарения за кампанията на БТПП за възстановяване на къщата на първия председател на СТИК Иван Грозев в Карлово на членове на УС на БТПП Димитър Кoев, Иво Русев и Владимир Пенков.
 
Цялостната дейност на БТПП се осъществява без нито един лев държавни средства.
 
Отчет на БТПП за 2015 г.: ТУК
Програма за дейността на БТПП през 2016 г.: ТУК
Повече информация – ТУК
 
За фирмите и браншовите организации, интересуващи се от условията за упълномощаване на БТПП - ТУК 
 

01.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад