Назад

Активизиране на търговско-икономическите отношения с Йемен



Временно управляващият Посолството на Република Йемен в София Абдулразак Ал-Амрани посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

По време на срещата бяха обсъдени търговско-икономическите отношения между двете страни. Представена бе актуална информация относно развитието на Йемен. Констатирано бе, че от сега трябва да се започне подготовката за развитие на двустранните бизинес отношения. Въпреки трудната ситуация, в която се намира Йемен, бизнесът в страната започва да се развива. По данни на Посолството 4 фирми с капитал от Йемен са регистрирани в България за 2015 г.

Абдулразак Ал-Амрани сподели, че основен проблем пред бизнеса е липсата на Посолство в Йемен, което да издава визи за България. От страна на БТПП бе поет ангажимент да се проучи въпросът и да се потърси възможно решение за облекчаване на процедурата.

Очертани бяха основните предимства на Йемен - освен с възможностите за туризъм, страната е известна с производството и преработката на морски продукти – риби, раци и др., като се нарежда и на челните места по производство на грозде, нар и манго.

Цветан Симеонов сподели, че възможна област за сътрудничество би могла да бъде преработването на хранителни продукти, тъй като България има опит и традиции в машиностроенето в хранително-вкусовата промишленост.

Изразена бе готовността на Палатата за съдействие на Посолството на Йемен с цел активизиране на двустранните търговско-икономически отношения.


18.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад