Назад

Представители на академичните среди на Виетнам посетиха БТПП



Представители на Виетнамската академия на науките (VAST) и Виетнамския икономически институт се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

От виетнамска страна участваха Туонг Пи, доктор по философия, началник отдел за проучвания и икономическо развитие, Тиен Тран, проф. д-р по философия, генерален директор на икономическо развитие, Нгуиен Танг, д-р по философия, директор на центъра за изследвания на конкурентоспособността, Нгуиен Тай, търговски съветник към Посолството на Виетнам в София, и д-р Антон Костадинов, главен асистент към Институт за икономически изследвания на БАН.

Туонг Пи представи дейността на Виетнамската академия на науките и Виетнамския икономически институт. Двете институции работят тясно с правителството на Виетнам във връзка с иновативни разработки, приложими в бизнеса. В тази връзка България се разглежда от виетнамските научни среди като надежден партнъор и врата на виетнамски предприемачи към европейски съюз.

Туонг Пи съобщи за предстоящото провеждане на 23-та сесия за икономическо сътрудничество между Виетнам и България през ноември в гр.Ханой, на на която ще бъдат дискутирани актуални теми в икономическата сфера.

Цветан Симеонов информира за доброто партнъорство и взаимодейстие и сътрудничесво между БТПП и БАН в областта на регионалните изследователски центрове, разработването на сайт за научни изобретения с приложение в бизнеса. Предоставена бе информация и дейността на Съвета по иновации при БТПП.

Договорено бе бъдещо изготвяне на съвместни проучвания между Виетнамската академия на науките и Виетнамския икономически институт, БАН и БТПП.


15.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад