Назад

Среща с председателя на Японо-българския икономически съвет





Председателят на Японо-българския икономически съвет Койчиро Фукуи посети БТПП и се срещна с председателя на палатата Цветан Симеонов, с когото обсъди развитието на българо-японските икономически отношения.
 
Акцентирано бе върху проблемите в сектор енергетика и необходимостта от стабилност и предвидимост в законодателството, тъй като много от чуждестранните инвеститори срещат затруднения при реализиране на проектите си в България. Според госта това е основна заплаха за имиджа на България като място за търговия и инвестиции. 
 
Посещението му в България е по повод участие в Българо –японски бизнес форум за малки и средни предприятия, организиран от ИАНМСП. Презентацията, представена на форума, състоял се на 13 октомври 2015 г. може да откриете ТУК.
 
По време на срещата в БТПП Койчиро Фукуи представи секторите с потенциал за развитие – селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, автомобилни части. Ясен сигнал за развитие на този потенциал бе обявеното от Язаки България по време на Българо–японския бизнес форум намерение за изграждане на трети завод в околностите на Димитровград.
 
Цветан Симеонов изрази готовността БТПП да оказва съдействие на бизнеса от България и Япония и да съдейства за развитието на двустранните търговско-икономически отношения.
 

15.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад