Назад

Уникална възможност за среща с ръководството на Европейския парламент



Българската търговско-промишлена палата информира, че на 16 октомври 2014 г. в Пленарната зала на Европейския Парламент в Брюксел ще се проведе третото издание на Европейски парламент на предприятията /ЕПП/ www.parliament-of-enterprises.eu.  
 
БТПП подготвя българското участие в събитието. България има право да изпрати 17 представители на бизнеса, които ще имат уникалната възможност да се срещнат с президента на Европейския парламент - Мартин Шулц, както и с новоизбрани евродепутати и представители на европейски и международни институции. Председателят на Европалати Ричард Вебер, както и представители на ТПП от  Германия, Чехия, Испания, Унгария вече са потвърдили участие в Европейския парламент на предприятията.
 
Целта на ЕПП е да се постигне по-добро разбиране от страна на европейските законодатели на нуждите, притесненията и предизвикателствата, с които ежедневно се срещат предприемачите. ЕПП ще позволи на предприемачите да вникнат в целите на ЕС и ролята на всяка институция в законодателния процес. На база на приоритетите за 2014 г., представени от Европейската комисия, Европейския парламент, председателството на ЕС и ЕВРОПАЛАТИ са определени четири области за дебат по време на ЕПП – интернационализация, умения и човешки ресурси, финансиране, енергия. В края на всеки дебат, членовете на ЕПП ще имат възможност  да изразят мнението си и да гласуват по поставени въпроси.
 
БТПП отправяме покана за участие в третото издание на Европейския парламент на предприятията. Вярваме, че от позицията на своя сектор и бизнес българските фирми могат да споделят ценен опит и да направят полезни предложения за подобряване икономическата среда и бизнес сътрудничество в ЕС. Регистрацията е отворена до 10 септември 2014 г. При регистрацията ще се прилага принципът първи по време – първи по право. 
 
Повече информация: ТУК 
 
Критерии за участие: ТУК
 
Предварителна програма на българското участие: ТУК
 
Проекто-програма за 16 октомври 2014 г.: ТУК
 
За допълнителна информация, моля свързвайте се с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” на тел.: 02 8117 489, 8117 494 или e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg. 
 

05.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад