Назад

Среща с аржентинския посланик у нас

Възможностите за активизиране на търговско-икономическите отношения между България и Аржентина обсъдиха на среща в БТПП извънредният и пълномощен посланик на Аржентина у нас Гийермо Асрак  и председателят на Палатата Цветан Симеонов.
 
Стокообменът между двете страни през 2013 г. нараства слабо, в сравнение с предходната 2012 г. като българският износ регистрира повишение с 52%, а вносът от Аржентина бележи лек спад, но търговското салдо се запазва традиционно отрицателно за България, макар и в незначителен размер.
 
Посланик Асрак информира, че поради предстоящите избори у нас, провеждането на планираната за м. октомври тази година първа сесия на Смесената междуправителствена комисия за сътрудничество се отлага.
 
По време на срещата бяха обсъдени и нови инициативи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество. Уточнено бе на 7 октомври 2014 г. в сградата на БТПП в София да се проведе съвместно събитие, насочено към бизнеса с участието на известния аржентински музикант Матиас Гонзалес, клуб «Дипломати и бизнес – България» и представители на фирми - преки членове на БТПП.
БТПП ще информира допълнително за подробности, свързани със събитието.
 

04.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад