Назад

Диана Дафова разговаря с председателя на БТПП и представи проекти в областта на културата



Диана Дафова се среща с председателя на БТПП – Цветан Симеонов и представи проекти в областта на културата.

Целта на срещата бе запознаване с бъдещи проекти и възможностите за сътрудничество между бизнеса и културата. Дискутирано бе, че не се използва потенциала от страна на бизнеса и корпоратвината социална отговорност не е във фокуса на българските предприятия.

Обсъдени бяха възможностите за популяризиране на българската култура с акцент върху проекти с художествена стойност и съдържание, които могат директно да повлияят върху повишаване на  стандарта, естетиката и културното ниво като алтернатива на масовия комерсиализъм и профанизация на обществото ни. Дафова сподели: „Факт е, че такива проекти не случайно остават извън полезрението на водещите медии и институции и имат нужда от подкрепата на съмишленици, които имат отношение и желание да виждат в културното пространство съвременни български  авторски проекти на световно ниво, които получават признание  в чужбина, но не са популяризирани у нас. Необходимо е представителите на бизнеса в България да осъзнаят, че културата е водещ елемент в обществения живот и изгражда облика на  страната, а изкуството може да бъде сериозен медиатор за успешен бизнес. ”В тази връзка  г-жа Дафова информира за предстоящи проекти, сред които:

-        Спектакъл през месец  декември 2017г. в  Париж, в централата на ЮНЕСКО. Българското участие е подкрепено от МВнР. За повече информация ТУК.

За да бъде достъпен този спектакъл и за българската аудитория, организаторите обмислят и възможността за представняето му в някои от по-големите градове в страната - повече информация ТУК.

Вторият проект, който бе представен ,бе телевизионното предаване „ Един свят в хармония“, което ще има за цел да представи връзката между различните култури и нишката на българската традиция с тях, илюстрирани от  музика, танц, поезия, живопис, скулптура, мода, архитектура и др., артистични изпълнения и събеседване с актуални гости по  различните дискутирани теми. За повече информация и споснорски пакети: ТУК.

Рекламен пакет може да видите ТУК.

Фирмите, които имат желание да се включат в проектите и да съдействат, могат да се свързват с:

Диана Дафова

E-mail: dyana@dyana-dafova.com

Tel.: 0888 775 086

www.dyana-dafova.com

 


26.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад