Назад

Списание Business Lady връчи за трети път годишните си награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”

Цветан Симеонов връчи наградата на информационна агенция и радио „Фокус” - „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ВОДЕЩА ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ”
На церемония в хотел Хилтън, София бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2016” за трета поредна година. Официалната церемония беше инициирана и организирана от единственото по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория Business Lady и Business Lady Club. Партньори на награждаването бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Български съвет за устойчиво развитие, Северноамериканско-българска търговска камара, Италианска Търговска Камара в България, Двустранна Търговска Камара България-Румъния и Българска асоциация за управление на хора.

Общо 18 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал; повишаване качеството на предлагания продукт или услуга; конкурентоспособност и иновации; устойчиво развитие; ноу-хау; ефективен и иновативен мениджмънт; внедряване на нови технологии; прилагане на успешни бизнес практики; позициониране на чужди пазари; социална отговорност; позитивен обществен имидж.

В категория ОБРАЗОВАНИЕ бяха отличени три образователни институции – Частно езиково училище ЕСПА за „ИНОВАЦИИ И ЕФЕКТИВНОСТ В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ”, езикова школа АЛИАНС получи награда за „ТРАДИЦИИ, КАЧЕСТВО И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В ЧУЖДОЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ”, а Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) пък грабна приз за „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ ВЪВ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ”.

Силно застъпена тази година беше и категория ИНДУСТРИЯ, в която общо три компании получиха отличие. ПРЕСТИЖ 96” АД беше отличена за „УСТОЙЧИВО БИЗНЕС РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ”, БОР ЧВОР” ЕООД пък грабна награда за „ТРАДИЦИИ И КАЧЕСТВО В МЛЕКОПРЕРАБОТВАНЕТО”. Третото отличие отиде при РЕФАН БЪЛГАРИЯ за „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ В ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА”. 

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД (член на БТПП) грабна приз в категория СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА за своята работа в посока „ОТГОВОРНОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ И КАЧЕСТВО В СТРОИТЕЛНИЯ СЕКТОР”. ЕН АР КОНСУЛТ ЕООД получи отличие за „КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ В УПРАЖНЯВАНЕТО НА СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР НА МАЩАБНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ В БЪЛГАРИЯ”. В категория ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ наградата отиде при ТЪКАННА БАНКА FUTURE HEALTH – „НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЪКАННА БАНКА В БЪЛГАРИЯ И ЗА 2016 ГОДИНА”. НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ „ТЕЛЕПОЛ” бе отличена в категория ИНОВАЦИИ за „ВИСОКИ СТАНДАРТИ В ПРОЕКТИРАНЕТО НА ИНОВАТИВНИ ИНТЕГРИРАНИ СИСТЕМИ ЗА ИНДИВИДУАЛНА, ФИРМЕНА И ИНДУСТРИАЛНА СИГУРНОСТ”.

Нова Броудкастинг Груп беше сред трите отличени медии тази година. Медийната група получи награда за „КАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ И ИНОВАТИВЕН МЕДИЕН ПРОДУКТ”. Икономическите канали на INVESTOR MEDIA GROUP получиха приз за „ОТГОВОРНА ЖУРНАЛИСТИКА ОТ СВЕТА НА БИЗНЕСА, ИКОНОМИКАТА И ФИНАНСИТЕ”. ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ И РАДИО ФОКУС за поредна година доказаха своето „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ВОДЕЩА ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ”.

В категория ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ награда за „УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ И ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ” получи PRIMELINE CONSULTANTS INTERNATIONAL. КРЕДИСИМО АД грабна приз за „ИНОВАЦИИ В КРЕДИТИРАНЕТО И ОНЛАЙН ДОСТЪПНОСТ ДО ФИНАНСОВИ УСЛУГИ”, а QUEISSER PHARMA BULGARIA пък беше отличена за своето „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И КАЧЕСТВЕН ФАРМАЦЕВТИЧЕН ПРОДУКТ”. В категория ТУРИЗЪМ призът бе присъден на ХОТЕЛ МАРИНЕЛА СОФИЯ, който бе титулован за „НАЙ-БЪРЗО РАЗВИВАЩ СЕ И ИНОВАТИВЕН ГРАДСКИ ХОТЕЛ”.

ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ!” и арх. Пламен Пламен Мирянов бяха отличени за своята дейност в ПОДКРЕПА НА ИНИЦИАТИВАТА „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО” на ЕДИНЕНИЕ БЪЛГАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ И СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ. „Благодарение на подкрепата на Фондация „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ!” тази инициатива успя да се реализира в над 40 населени места у нас и български общности в над 20 държави. С нея и с цялостната дейност на Единение „Българи за България” целим да постигнем единение на българите като възродим националния дух, работейки за популяризирането и утвърждаването на изконните български ценности и традиции” – допълни Даниел Димитров, който освен собственик и издател на сп. Business Lady, е и заместник-председател на Единение „България за България”.

Официални гости на церемонията бяха д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ, която връчи наградите на ЕСПА и АЛИАНС. Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата връчи приза на ФОКУС, а доц. д-р Светла Янчева, заместник-министър на земеделието и храните връчи отличията на ПРЕСТИЖ 96 и БОР ЧВОР.

 

На церемонията присъства още Любомир Ганчев, заместник-министър на икономиката – той връчи наградите в категориите ИНОВАЦИИ и ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ. Арх. Борислав Игнатов, председател на Управителния съвет на Камара на архитектите в България пък официално поздрави и награди „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД. Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите връчи приза на ВУЗФ и QUEISSER PHARMA BULGARIA, а арх. Весела Вълчева-МакГий, председател на Управителния съвет на Български Съвет за Устойчиво Развитие връчи отличието на „ЕН АР КОНСУЛТ” ЕООД и ХОТЕЛ „МАРИНЕЛА” СОФИЯ. Д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по трансплантация имаше удоволствието да връчи приза на ТЪКАННА БАНКА „FUTURE HEALTH”.

Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. 

 


25.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад