Назад

БТПП присъства на 5-та Конференция на Кофас, посветена на индустриалната революция и новите конкурентни стратегии

Петата конференция на Кофас по управление на риска бе посветена на актуалната тема за повишаване на конкурентоспособността на компаниите в условията на четвъртата индустриална революция. Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред официалните гости на събитието.

Бяха проведени няколко пленарни лекции и две панелни дискусии, посветени на ролята на данни, автоматизация и predictive analytics за бизнеса и на развитието на три важни съвременни сектора – транспорт, логистика и енергетика. Традиционно главният икономист на Кофас за ЦИЕ направи преглед и анализ на страновите рискове, а Милена Виденова, управител на Кофас България, представи данни за рисковете по сектори.

Сред лекторите, които се включиха в конференцията и в панелните дискусии, бяха Левон Хампарцумян, Орлиен Бретон, Красен Станчев, Любомир Дацов, Маргарита Петрова-Кариди, Жан-Мари Деманж, Иван Хиновски, Мариана Христова, Ивайло Славов, Пламен Дилков и други.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решенияи нови идеи в областта на икономиката. В България това е петата поред конференция, като предишните четири преминаха при голям успех.

Презентациите може да разгледате ТУК.


20.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад