Назад

БТПП бе домакин на 5-тия Бизнес форум София-Тайпе

БТПП бе домакин на 5-тия Бизнес форум София-Тайпе, който се организира съвместно с Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество (CIECA) и TAITRA-София.

Събитието бе официално открито от г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, който подчерта важността на подобни събития, даващи възможност за директен контакт и намирането на потенциални партньори на българския пазар. Той сподели впечатленията си от работното си посещение в Тайван през 2016г. и спомена, че тайванския бизнес е надежден, иновативен и високотехнологичен.

Г-н Фред Хуанг, зам.-председател на CIECA също потвърди, че икономиката на Тайван е насочена към развитие на иновациите, технологиите и зелената енергия. Не случайно, делегацията от CIECA бе представена от следните сектори: хранително-вкусова промишленост, екология и околна среда, биотехнологии и фармация, смарт технологии, прецизно-измервателна техника, машиностроене, ИКТ и иновации, консултантски услуги, хотелиерство туризъм, текстилна промишленост, строителство и др.

Г-н Яу-Хуей Уанг, търговски съветник към Икономическия отдел на представителството на Тайпе в Гърция поздрави присъстващите.

Официалната част продължи с представяне на инвестиционния и бизнес климат на България, представен от г-жа Маджиде Ахмедова, Заместник - изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Презентацията може да откриете ТУК.

Г-жа Пати Лин, директор на TAITRA-София представи възможностите за бизнес в Тайван – акцентирайки върху основни макроикономически показатели, приоритетни сектори и организрани търговски изложения. За повече инофрмация ТУК.

Представена бе екологията и туризма в България от г-н Г-н Любослав Бързанов, Сдружение "Здраве, екология, туризъм".

Форумът продължи с двустранни срещи по интереси. Участниците в него може да видите ТУК.

 


20.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад