Назад

Активизиране на търговско-икономическите отношения България - ЙорданияН. Пр. Сакер Малкауи, извънреден и пълномощен посланик на Хашемитското кралство Йордания в Букурещ, Румъния, акредитиран и за България, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

В хода на разговора бе обсъдено развитието на двустранните търговско-икономически отношения между двете страни и като цяло - в региона на югоизточна Европа.

Н. Пр. Малкауи информира за стабилното икономическо състояние на Йордания, което е добър фактор за развитието на двустранните отношения. Страната може да послужи като врата на български стоки към арабския полуостров.

Цветан Симеонов заяви, че вижда още неразкрит потенциал в двустранно-икономическо сътрудничество. В тази връзка бе договорено през 2016г. с цел съживяване на икономическите отношения Посолството и БТПП да организират съвместно двустранен икономически форум с участието на експерти от Йордания. След допълнителното уточняване на точния период БТПП ще публикува информация за събитието.


18.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад