Назад

Презентация на инвестиционния климат в КазахстанБългарската търговско-промишлена палата и Посолството на Казахстан в София организират презентация на тема „Инвестиционния климат в Казахстан”. Събитието ще се проведе на 25 ноември 2015г. /сряда/ от 11.00ч. в сградата на БТПП.

Ще бъде представена актуална информация относно инвестиционния и бизнес климат в Казахстан, свободните икономически зони, възможностите за правене на бизнес в азиатската страна, както и полезни данни за икономическото сътрудничество между Казахстан и България.

Казахстан е една от водещите икономики в Централна Азия. В рейтинга „Doing Business” на Световната банка към юни 2015 г., Казахстан заема 41-во място (от общо 189 страни), изпреварвайки икономики като Русия (51) и Китай (84). Стратегическото разположение между Азия и Европа, разнообразието от минерални ресурси и сравнително устойчивата икономика правят страната предпочитано място за чуждестранни инвестиции.

В двустранните търговско-икономически отношения с България за 2014г.се забелязва нарастване на износа с 2,6% спрямо 2013 г., като водещи стоки в износа на България са: медикаменти, миялни машини, меса, индустриални машини и козметични продукти. Вносът ни от Казахстан се характеризира с нефтен газ и рафинирана мед.

Фирмите, които имат интерес за участие в събитието, следва да изпратят попълнена регистрационна форма на e-mail: m.markova@bcci.bg в срок до 24 ноември /вторник/. Участието е безплатно.

За допълнителна информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП – тел.: 02 8117 494, 8117 489.

Приложение: Регистрационна форма с проекто програма

 


20.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад