Назад

Среща с делегация от провинция Фрий Стейт, Република Южна Африка





Делегация от провинция Фрий Стейт, Република Южна Африка, и посланика на Република Южна Африка (РЮА) в София Н.Пр. Ванеса Калвърт, посетиха БТПП и се срещнаха с представители на българския бизнес.
 
Срещата бе официално открита от Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, който запозна участниците със структурата и дейността на Палатата. Той изтъкна като важни инструменти за развитие на двустранните търговско-икономически отношения доброто партньорство с посолството на РЮА в София, инициативността на представителя на БТПП в африканската страна Райчо Илиев, както и подписаните споразумения за сътрудничество с партньори от РЮА.
 
Премиерът на провинция Фрий Стейт г-н Ейс Магашуле запозна участниците с втората по големина провинция в РЮА и перспективните отрасли - минно дело, селско стопанство, нефтена и химическа промишленост. Той отбеляза, че провинцията е специализирана главно в производството на сурови, необработен материали и подчерта, че местният бизнес проявява интерес към обмяна на опит с България и партньорства в обработката на селскостопанска продукция. Като области от взаимен интерес той посочи предоставянето на експертиза в селскостопанския сектор, достъпа до по-качествено образование, туризъм, възобновяеми енергийни източници.
 
Екипът на премиера Магашуле представи предимствата на провинцията и стимулите на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции. 
 
Васил Тодоров изрази готовността на БТПП да съдейства за развитие на търговско-икономическите отношения между България и РЮА.
 
За повече информация: ТУК
 

03.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад