Назад

Юбилейна среща в Сливен „150 години от смъртта на Добри Желязков и 120 години от създаването на търговските палати в България“

С полагане на венци и цветя пред паметника на Добри Желязков и с прожекции на филми от честването в София на 120 години БТПП и  за възстановяването на къщата в Карлово на първия председател на СТИК Иван Грозев започна юбилейната среща в Сливен „150 години от смъртта на Добри Желязков и 120 години от създаването на търговските палати в България“. В тържествения форум, който се състоя в Националния музей на текстилната индустрия, участва и председателят на БТПП Цветан Симеонов. Сред гостите на честването бяха зам-кметът на Сливен Румен Стоилов и зам.-областния управител Камен Костов, председателят на Варненската ТПП Иван Табаков и председателят на Бургаска ТПП Цанко Иванов.
 
Юбилейната среща откри председателят на Сливенската ТПП Кольо Колев. Приветствие към аудиторията поднесе председателят на БТПП. В рамките на форума, в който участваха изтъкнати представители на  бизнеса, академичните среди, образователния и културния сектор, се разисква значимата връзка между културното наследство, музеите и индустрията в България. 
 
Особен интерес предизвика инициативата на БТПП за възстановяване на къщата в Карлово на първия председател на някогашната Софийска търговско-индустриална камара Иван Грозев. Представени бяха регионалния център за икономическо развитие, професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков”. От Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”  показаха документи за фабриката на Добри Желязков в Сливен.
 

23.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад