Назад

Информиран избор при покупка с БГ БАРКОД

За всички ползватели на Android устройства,  от 20.10.2015 г е на разположение обновена версия на мобилното приложение БГ Баркод. Приложението дава възможност чрез сканиране на баркода върху продукта да се покажат данни за него, ако същите са били въведени от техния производител/дистрибутор в Продуктовия каталог на GS1 България. Данните включват –съдържание и описание на продукта, допълнителни инструкции, информация за производителя/дистрибутора, алергени, хранителни стойности; снимки и други. За хранителните продукти информацията е съобразена с изискванията на Регламент 1169/2011 на ЕC.
 
Мобилното приложение позволява изготвянето на собствен потребителски профил, където всеки потребител може да посочи към кои храни и съставки има непоносимост. Ако даден продукт съдържа някой от посочените алергени, приложението алармира потребителя.
 
С новата версия е облекчен достъпа до информация за чуждестранни баркодове, като се прави автоматична връзка с международния регистър GEPIR и няма нужда от допълнителни стъпки за това.  
 
Очаквайте в скоро време обновената версия да заработи и чрез мобилното приложение за iOS устройства.
 

21.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад