Назад

Икономически форум в София по повод визитата на испанския външен министър

Българската търговско-промишлена палата участва в икономически форум  по повод официалното посещение в България на министъра на външните работи и сътрудничество на Испания Хосе Мануел Гарсия - Маргайо.
 
Събитието бе официално открито от министъра на икономиката на България Божидар Лукарски, който представи детайлна информация за партньорството на България с Испания, развитието на двустранните икономически отношения, макроикономическата ситуация у нас и стимулите за привличане на чуждестранни инвеститори.
 
Хосе Мануел Гарсия - Маргайо представи цялостния процес на възстановяване на испанската икономика от кризата и постигнатите резултати. Министърът на външните работи на Испания сподели, че съществува неизползван потенциал в двустранните отношения с България и представи секторите от взаимен интерес: инфраструктура, жп проекти, морски пристанища, обработка на води и отпадъци.
 
Цветан Симеонов, председател на БТПП откри дискусията с въпроси към Министъра на външните работи на Испания, свързани с хармонизацията на данъците в Европа, и необходимостта от икономизация на дипломацията.
 

13.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад