Назад

Обмен на добри практики с Египетската агенция за развитие на информационните технологии

Представители на Египетската агенция за развитие на информационните технологии посетиха БТПП и се срещнаха с Васил Тодоров, главен секретар на Палатата. В срещата участваха Шерин Ел Шериф, мениджър Бизнес ефективност и развитие, Ноха Тарек Шаабан, мениджър Международно бизнес развитие на египетската организация, и Хадад Ел Гохари, съветник в Посолството на Египет в София.
 
Целта бе обмен на информация и добри практики по отношение аутсорсинга на информационни и телекомуникационни услуги в България. Страната ни към момента е на 9-то място в света по предоставяне на тези услуги, а Египет се нарежда на 10-то място.
 
Обсъдена бе дейността на БТПП в помощ на бизнеса, както и активностите на Египетската агенция за развитие на информационните технологии като структура на Министерството на комуникациите и технологиите за насърчаване на инвестициите в сектора в северноафриканската страна.
От страна на БТПП бе предоставена информация за благоприятните условия за осъществяване на бизнес в България и преимуществата за инвеститорите. 
 

23.04.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад