Назад

БТПП бе гост на тържествено събрание по повод 50-годишнината на САБ

Съюзът на архитектите в България (САБ) отбелязва 50 години от учредяването си под наслов „САБ – вчера, днес и утре“. На тържественото събрание във връзка с честването на годишнината специален гост бе председателят на БТПП Цветан Симеонов. 
По този повод той връчи на председателя на САБ арх. Георги Бакалов плакет и грамота за „Сътрудничество с БТПП в усъвършенстване на нормативната база, хармонизиране на културно-историческите ценности и наследство с успешното развитие на съвременната българска архитектура“.
 
*САБ е продължител на творческите традиции и приемник на Българското техническо дружество (основано през 1885 г.) и правоприемник на Българското инженерно-архитектно дружество (основано 1893 г.), на Дружеството на българските архитекти (основано 1926г.), на Съюза на българските инженери и архитекти (основан 1937г.) и на Научно-техническия съюз (за периода от основаването му 1949 до 1965г.) - по отношение дейността на Дружество “Архитектура”.
САБ представлява своите членове и защитава техните творческо-професионални интереси пред държавни, общински и международни институции, юридически и физически лица.
САБ е член на Международния съюз на архитектите (UIA).
 

17.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад