Назад

Българо-македонски бизнес форум

Българската търговско-промишлена палата бе домакин на българо-македонски бизнес форум. Съорганизатори на събитието бяха Стопанската камра на Македония и Македоно-българската стопанска камара.
 
Форумът бе официално открит от Георги Стоев, заместник – председател на БТПП. Той приветства гостите и потвърди готовността на Палатата да съдейства на бизнеса от България и Македония. Заместник-председателят на Стопанската камара на Македония Елисавета Георгиева заяви, че палатите ще работят за ускорено развитие на двустранните търговско-икономически отношения.
 
Зоре Темелковски, председател на Македоно-българската стопанска камара сподели, че въпреки кратката история на смесената палата, ръководството е организирало редица срещи за промотиране на двустранните инвестиции и бизнес.
 
Бизнес форумът премина при голям интерес – над 90 представители на македонския и българския бизнес  в секторите строителство, металургия и машиностроене, енергетика, химическа индустрия и фармация, хранително-вкусова промишленост имаха възможност да се срещнат и да обменят опит. Географската близост на двете страни, както и липсата на езикови бариери бяха ключов фактор за осъществяването на редица двустранни срещи.
 
Събитието продължи с представяне на инвестиционния  и бизнес климат на двете страни и двустранни срещи. В края на форума бе подписано споразумение за сътрудничество между кабелните оператори на двете страни.
 

12.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад