Назад

Срещи на високо равнище в Сърбия

Представители на бизнес организациите от България, сред които председателят на БТПП Цветан Симеонов, придружават държавния глава Росен Плевнелиев в официалната му визита в Сърбия на 12 и 13 март 2015 година. 
 
В рамките на двудневното посещение се провеждат срещи с различни бизнес организации в Сърбия, включително с Асоциацията на сръбските работодатели и с GS1 Сърбия. Цветан Симеонов, който е и председател на Борда на Съвет GS1 България, представи  в офиса на  GS1 Сърбия напредъка по внедряване на стандартите GS1 у нас. Той изтъкна големия интерес към създаденото мобилното приложение БГ Баркод за проверка легитимността на баркодовете и съобщи, че новата информационна система на GS1 България предлага нови функционалности за фирмите-членове на GS1 в страната в помощ при прилагането на стандартите. Постигната бе договореност за бъдещо сътрудничество при внедряване на стандартите GS1.
 
На 13 март в Търговско-промишлената палата на Сърбия с участието на българския държавен глава Росен Плевнелиев ще се проведе среща с местния бизнес.
 
Посещението в Сърбия на българската делегация, водена от президента Плевнелиев е по покана на сръбския държавен глава Томислав Николич. Визитата отразява фокуса на външнополитическата програма на президента върху регионалното сътрудничество, по-добрата свързаност между страните от региона и тяхната евроатлантическа перспектива.
 

12.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад