Назад

Среща с посланика на Индонезия

Посланикът на Индонезия Н.Пр. г-н Бунян Саптомо и новоназначеният търговски съветник  г-жа Амита Прамасуфи посетиха БТПП и се срещнаха с председателя  на Палатата Цветан Симеонов. 
 
Целта на работното посещение бе представяне на новоназначеният търговски съветник, както и обсъждане на двустранните отношения България – Индонезия и възможностите за повишаване на съвместните инициативи между Палатата и Посолството.
Дискутирано бе организирането на бизнес събитие – посрещане на търговска мисия от Индонезия в периода 3 - 5 май 2015 г. Очаква се мисията да се ръководи от зам.- министъра на търговията и в състава бъдат включени представители на Министерство на инвестициите и на около 20 индонезийски фирми. На 4-ти май се предвижда бизнес форум с двустранни срещи с фирми от най-конкурентните сектори на индонезийската икономика: мебелна промишленост,  производство  на палмово масло, кафе, какао, гума, хартия и ръчно изработени продукти.
 
На 5-май 2015г. се предстои посещение на делегацията във Варна и откриване на Индонезийски бизнес център. БТПП изрази готовност и ТПП Варна да се включи в програмата с организране на бизнес събитие в региона.
След визитата в България, част от индонезийската бизнес делегацията ще посети и Унгария.
 
За допълнителна информация относно събитията: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”
БТПП -  Тел.: 02 8117 494, 8117 489, E-mail: m.markova@bcci.bg
 

25.02.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад