Назад

БТПП и Македоно-българската търговска палата подписаха Меморандум за сътрудничество

Председателите на Македоно-българската търговска палата Зоре Темелковски и на БТПП Цветан Симеонов подписаха Меморандум за сътрудничеството между двете организации с цел разширяване възможностите за промотиране на бизнес интересите между предприятия на двете страни, обмен на икономическа информация, създаване на връзки за насърчаване и изграждане на съвместни предприятия, трансфер на технологии, инвестиции, съвместно участие на международни форуми и изложения, организиране на съвместни бизнес събития. Подписването на документа се състоя в присъствието на Н.Пр. Благой Ханджийски, извънреден и пълномощен посланик на Македония в България, както и на представители на македонски фирми.
 
По време на срещата бяха представени модели за успешно сътрудничество и инвестиции на македонски компании в България. Добър пример за това е македонската компания ,,АДИНГ“, която през 2002 г. е официално регистрирана като ,,АДИНГ – БЪЛГАРИЯ,, ЕООД, а през 2008 г. е открита новата производствена и складова база на фирмата за строителни химически добавки в Перник.
 
Очертани бяха конкретни области на сътрудничество между двете палати през 2015 година. Сред тях се открояват: бизнес форуми и кръгли маси с участието на представители на бизнеса и правителствата на двете страни за намиране на решения по актуални проблеми за фирми, които осъществяват дейността си в двете страни. За фирмите е необходимо улеснено преминаване на границата, осъществяване на ежедневна спедиторска групажна връзка за стоки, подпомагане на конкретни компании с интерес за навлизане на българския и македонския пазар.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов потвърди пълното съдействие от страна на Палатата за намиране на партньори на македонските фирми, членове на МБТП.
 

05.12.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад