Назад

БТПП подкрепи някои параметри на проекто-бюджета за 2015 г. и изрази резерви по други

При разглеждането на съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по здравеопазване и по  труда, социалната и демографската политика, БТПП представи становището си по проекта за държавен бюджет за 2015 г. , в което изразява частично подкрепа, но и резерви.  На заседанието Палатата бе представена от главния секретар на БТПП Васил Тодоров.
БТПП подкрепя основния приоритет на данъчната политика  за запазване на данъчните ставки за корпоративни данъци и тези на физическите лица като важен стимул за инвестиции, икономически растеж и заетост. 
 
БТПП припомни досегашната си позиция, че не следва да се увеличава минималната работна заплата без оценка на въздействието. Остават нашите притеснения за това, че ще бъдат засегнати най-нискоквалифицираните работници.
 
След близо 3 часа дискусия депутатите от трите комисии одобриха на първо чете на проектите за Бюджет на държавата, както и двата прилежащи към него – на държавното обществено осигуряване (ДОО) и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
 
Депозираното становище на БТПП: ТУК
 

03.12.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад