Назад

Международна конференция „Банкова стабилност“

На 3-ти декември 2014 г. в Националния Археологически музей в София се проведе международна конференция „Банкова стабилност“, организирана от Асоциация Банка на годината.
След като Асоциация Банка на годината обяви 2014 за нулева година за годишните банкови награди, вместо традиционното си събитие – обявяване на Банка на годината, Асоциацията предложи на обществото, бизнеса, банковите мениджъри,  финансовите анализатори и на медиите конференцията „Банкова стабилност“.
 
БТПП бе представена във форума от председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
В рамките  на конференцията бяха разисквани проблеми на банките в европейските държави, начини и инструменти за решаване на тези проблеми, начини на провеждане и резултати от стрестестове, създаването на ликвидни буфери и др. Участниците търсеха отговори на актуални въпроси като: сами ли са българските банки пред предизвикателствата на растежа на съвременната европейска и световна икономика; могат ли банките да бъдат двигател на растежа, какво е мястото и ролята на държавата за стабилността на икономиката и на банковата система.
 
Специални участници във форума бяха Софи Бертан-Хадживелчева - ръководител на “Държавна помощ за финансови услуги” в Генералната дирекция за конкуренцията в Европейската комисия, Жоао Соарес – партньор в  Bain&Company Лондон,   Антъни Робинсън – член на консултативния борд на Official Monetary and Financial Institutions Forum /OMFIF/,   Петър Андронов – Главен изпълнителен директор и председател на УС на СиБанк.
 

03.12.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад