Назад

Обмен на опит между БТПП и Международния Съюз на адвокатите относно арбитражната дейностПрезидентът на Международния Съюз на адвокатите и представител на адвокатско дружество „LS Abogados - Мontevideo, Uruguay” д-р Мигел А. Лоиназ се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Повод за посещението му в България бе международния семинар "Арбитражно производство“, който се проведе на 22 ноември – Ден на българските адвокати*. 
 
Основен акцент на срещата бе поставен върху практиката на Арбитражния съд към БТПП. Обменена бе информация за процедурите при разрешаване на правни спорове. Д-р Лоиназ предостави информация за дейността на Международния съюз на адвокатите в посока подпомагане развитието на арбитражната дейност в редица страни от Южна Америка.
 
*Международният семинар бе организиран от Софийски адвокатски съвет, Съвета на Парижката адвокатска колегия и Клуба на адвокатите-франкофони в България. За първо честване на европейския ден на адвокатите е определена датата - 10 декември 2014г.

24.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад