Назад

Представители на Арбитражния съд при БТПП участваха в годишната среща на Европейската група за арбитраж



Архив: БТПП - домакин на годишна среща на Европейската група за арбитраж, октомври 2013
На  24 октомври 2014 г. в Париж се проведе ежегодна среща на Европейската група за арбитраж към Международната търговска камара – Париж.
 
Като представители на Арбитражния съд при БТПП, в срещата взеха участие проф. Силви Чернев – председател на Арбитражния съд, и Ружа Иванова – зам.-председател.
 
Срещата бе посветена на дейността на  арбитражните институции, представени в Групата. Беше разменена полезна информация както за положителните тенденции, така и за проблемитe. Обменени бяха добри практики за ефективно управление на арбитража.
 
В сравнителен европейски план  дейността на АС при БТПП продължава да се очертава като една от най-успешните.  Констатирано бе, че в много от институциите се отчита лек спад на броя на делата, което е очевидно отражение на икономическата криза, засегнала  по-чувствително  източноевропейските страни, членки на ЕС –  Естония, Унгария, Хърватска, България,  Румъния.
 
Участниците в срещата дадоха висока оценка на подготовката  и провеждането  на миналогодишната среща на Групата в София, която беше  организирана  съвместно от АС при БТПП и Международния арбитражен съд при МТК – Париж, като част от мероприятията, посветени на 60-та годишнина от възстановяването на АС при БТПП.
 

03.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад