Назад

Новоназначеният посланик на Кипър у нас посети БТПП





Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в София Ставрос Августидис посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. 
 
По време на разговора бяха дискутирани двустранните икономически отношения. Констатирано бе, че съществува голям потенциал за развитие на бизнес отношенията между България и Кипър и че в последно време се забелязва леко активизиране. 
 
Посланик Августидис информира за открити от кипърски енергийни експерти нови залежи на природен газ на кипърска територия и предстоящото им разработване в близко бъдеще. Обсъдена бе възможността за посещение в България на делегация от кипърски предприемачи до края на годината или в началото на следващата година. БТПП препоръчва на български компании с намерения за сътрудничество с фирми от Кипър предварително да изразят своите намерения като изпратят кратка информация в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП на електронна поща: irelations@bcci.bg При възможност информацията за намеренията за бъдещо сътрудничество да се изпраща на английски език.
 

08.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад