Назад

БТПП представи в Австрия мобилно приложение „БГ Баркод“





В рамките на програма за менторство,  екип от експерти на GS1 България, воден от председателя на палатата Цветан Симеонов, посети GS1 Австрия. Срещата се състоя в гр. Гамлитц, провинция Щайермарк. На срещата беше обменена информация за дейностите и добрите практики на двете организации. 
 
Интерес сред австрийските колеги предизвика представеното от GS1 България мобилно приложение „БГ Баркод“, което за последните 5 месеца е свалено повече от 9000 пъти, както и възможностите на новата информационна система за членовете на GS1 България. Очаква се работата на системата да стартира средата на октомври.
 
 От страна на  GS1 Австрия екипът беше посрешнат от Михаел Валтер, президент на GS1 Австрия и Грегор Херцог, изпълнителен директор. Към момента усилията на австрийската организация са съсредоточени върху осигуряването на възможност за предоставяне на качествени данни за нуждите на търговията и на крайните потребители. GS1 Австрия разполага с приложение, GS1 Sync, в което се попълват данни с цел да се отговори на изискванията на регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на качествена информация на крайните потребители. В информационната система на GS1 България също е заложена възможност да подпомогне българските фирми в изпълнение на изискванията на регламента.
 
 
Обсъдени бяха и теми, като използването на логистични етикети върху доставните единици за търговските вериги, маркирането на стоки с променливи тегла и пресни продукти с GS1 DataBar и използването на радиочестотната идентификация. 
 

07.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад