Назад

Конференция "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление"



Посолството на САЩ в България, Американската търговска камара в България и Българската търговско-промишлена палата имат удоволствието да Ви поканят на Конференция: "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление" на 10 септември 2014 г. (сряда) от 9,00 часа в хотел Хилтън София.
 
Акцент на конференцията ще бъде значимостта от провеждането на оценки за анализ на въздействие на законодателството преди приемането на законите, наредбите и политиките, като се използват добрите американски и европейски практики. 
 
Внедрена в законодателния процес на САЩ и ЕС, оценката на въздействие е ключова предпоставка за обществен просперитет, стабилна демокрация и устойчива бизнес среда.
 
Ще бъдат обменени най-добрите практики в западните страни, ще бъде представен успешеният им опит в тази област за постигане на икономическо развитие.
 
Бизнесът и основни български политически формации ще представят гледните точки за ползите от оценката на въздействие на законодателството. 
 
Изказвания ще бъдат направени от:
 
 - Н.Пр. Джонатан Алън - Посланик на Великобритания в България,  
 - Алекс Хънт - Офис за управление и бюджет към Изпълнителното бюро на Президента на САЩ, 
 - Лоренцо Алио - Стратегически съветник по законодателни реформи и мениджмънт,
 - Вера Асенова - Съветник по европейски и икономически въпроси към Посолството на Великобритания в България.
 
Конференцията се осъществява като част от поредица събития, реализирани в България, Румъния Хърватска, Сърбия и Молдова, чиято основна цел е повишаване на прозрачността при подготовка на законодателните мерки и постигане на по-благоприятни условия за бизнеса.
 
Моля потвърдете вашето присъствие с медия, име на журналиста.
За контакти: 
Ива Иванова, Връзки с обществеността, Българска търговско-промишлена палата, тел.: 02 8117 445, мобилен.: 0888 28 36 85, e-mail: pr@bcci.bg 
Ирина Бачева, Връзки с обществеността и издания, Американска търговска камара в България, Тел.: 974 27 43, Мобилен: 0889 48 60 52, e-mail: irina@amcham.bg
 
Можете да се регистрирате и на: http://www.bcci.bg/payment_bcci/ 
 
Краен срок за потвърждение: 7 септември 2014 г.
 
ПРОГРАМА: ТУК

05.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад