Назад

БТПП подкрепя поредната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България за връзката обучение – реален бизнес

На младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България, 58 ученически и студентски фирми от цялата страна представиха своите реализирани бизнес идеи и проекти пред топ мениджъри и предприемачи, държавни институции и неправителствени организации. 
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред официалните гости. 
 
Палатата подкрепя поредната инициатива на Джуниър Ачийвмънт, споделяйки тезата, че перспективното развитие на икономиката на страната е неразривно свързано и обусловено от процеса -  обучение - практика и от връзката  - ученици и студенти - реален бизнес.  
 
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поздрави младежите - участници във форума - за предприемаческия им дух и ги насърчи да продължават да се борят за идеите си. Стефан Фелстийн, председател на УС на Джуниър Ачийвмънт България и изпълнителен директор на Ститибанк България, откри с приветствие младежкия бизнес форум.
 
По време на церемонията поздравителен адрес към младите бъдещи предприемачи бе отправен от името на Президента Росен Плевнелиев, под чийто патронаж се провежда събитието. „Въвличането на ученици и студенти в реални бизнес модели им дава изключителна ценна възможност да натрупат практически опит  как се създава и развива бизнес. Младежкият бизнес форум е чудесна платформа за откриването на млади бизнес таланти и невероятна възможност за демонстриране на нови и печеливши идеи за бизнеса“.
 
Младежкият бизнес форум събра 32 ученически предприемачески компании от 13 града и 26 студетски компании, представящи 10 български университета. Жури ще определи кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2014“ и „Най-добра студентска компания на България за 2014“. Отделно ще бъдат връчени и награди в специални категории като „Най-добър социален бизнес“, „Най-иновативен продукт“, „Най-добър екип“ и много други. 
 
За наградените следете сайта на Джуниър Ачийвмънт България
 

06.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад